martedì 31 gennaio 2012

It's time to snow



 The design of a swimming pool complex in Saint-Hyacinthe, Quebec, combines a recreational centre with modern trends. Modeled after a glacier, the interior walls are geometric and monochromatic white, framing the landscape. Architects at ACDF drew further inspirations from Quebec’s landscape of eroded mountains, which form an undulating backdrop to farmland territory.‘Across the flat horizon, the floating triangular masses of the building seek to anchor themselves with the ground,’ say architects at Montreal-based ACDF. 



Spanning 3600-sq-m, the centre includes an eight-lane competition pool (25-m-long), diving boards, 3m platform, waterslide, therapeutic basin, saunas and locker rooms. Poolside seating can accommodate 450 visitors, plus there are multipurpose rooms for community events.




Condividi

http://labs.ebuzzing.it