mercoledì 8 febbraio 2012

VanDusen Botanical Garden Visitor Centre



In Vancouver the work by Perkins + WiLL is developed in 19,000 square foot : VanDusen Botanical Garden Visitor Centre. 
Is creates a harmonious balance between architecture and landscape from a visual and ecological perspective. Inspired by the organic forms and natural systems of a native orchid, the building is organized into undulating green roof ‘petals’ that float above rammed earth and concrete walls. 


Designed to exceed LEED Platinum status, the visitor centre is pursuing the Living Building Challenge. The facility uses on-site, renewable sources to achieve net-zero energy on an annual basis; sequesters enough carbon to achieve carbon neutrality; uses filtered rainwater for the building’s greywater requirements; and treats 100% of blackwater in an on-site bioreactor.





Condividi

http://labs.ebuzzing.it